Во штипското село Чардаклија отсрелан волк тежок 70 килограми

  Сточарот Иле Мушев од штипското село Чардаклија утринава во неговото трло на дело го фатил…

Свиња, зајак и куче предизвикаа сообраќајки

  Три сообраќајки, во кои автомобили удриле во животни, се случиле завчера на ав­то­па­тот Тетово –…

Нелегално ловен дивеч пронајден во возило на ЈП “Македонски шуми“

  Полицијата и инспекторите за лов во возило Лада нива сопственост на ЈП “Македонски шуми“ и…

Масовно труење на Козјак Планина

  Веста за отруени ловечки кучиња и птици во реонот на Трибор во Ловиштето „Рожден“ првично…

Закон за ловството

  ЗАКОН ЗА ЛОВСТВОТО Службен весник на РМ, бр. 26 од 24.02.2009 година   I. ОПШТИ…

You cannot copy content of this page