Најчести причини за откачување на рибата при риболов

  Јасно е во риболовот дека покрај знаењето и вештините, треба да се има и малку…

Влијанието на ветерот и дождот врз риболовот

  Дождот, грмотевиците, ветерот, брзото заладување, како и топењето на снегот, се природни фактори кои со…

Начин на исхрана и риболов на кленот

  Кленот може да порасне до три килограми, иако и парчињата од два килограми може да…

Живеалиште и начин на ловење на црвеноперката

  Просечна должина на возрасна единка е помеѓу 20 и 30 сантиметри, а капиталните примероци се…

Прихрана како неизоставен дел од риболовот

  Општо е познато дека рибите, благодарејќи на нивните чувствителни органски сензори, се во состојба да…

Риболовот релаксација по напорниот работен ден

  Сѐ повеќе млади луѓе го избираат риболовот како спорт и некој вид хоби, со намера…

Како да се одгледуваат црви за риболов?

  Одгледувањето црви е лесно, додека одгледувањето црви не е за оние со послаб стомак  …

Како да се одбере вистинската мушичка?

  Да се одбере вистинска мушичка, денес кога изборот е огромен, е прав предизвик. Прашањето кое…

Речен риболов на бела риба во пролет

  Во пролетниот период, кога водата е сеуште ладна, а белата риба е повеќе концентрирана на…

You cannot copy content of this page