Во Тирол паднал толку многу снег што ловџиите го спасувале дивечот

Во Тирол, Австрија паднал толку многу снег што ловџиите морале да го спасуваат дивеч што бил…

Златан Ибрахимовиќ ќе го разива ловниот туризам

Покрај своите исклучителни фудбалски квалитети, Златан Ибрахимовиќ е познат и по својата страст кон ловот. Според…

Куче се жртвувало за да спаси 10-годишното момче

Дека кучето е најголем пријател на човекот и без размислување би го жртвувало својот живот за…

Турција може да го забрани ловот на непроеделено време

  Ловот во Турција да биде забранет за неопределено време. Ова било предложено на состанокот на…

Вепар заразил 15 луѓе со трихинелоза во Бугарија

  Со серија написи за билеститен а дивечот, на нашите ловци сакам да им ја потенцирам…

Пролетта во јануари ги прелажало и разбудило мечките

  Невообичаеното топло, речиси пролетно време во јануари, во Словачка и Полска ги разбудило мечките од…

You cannot copy content of this page