Blog

Средба во НП Маврово за проблеми со мечките

  Во Маврови Анови по иницијатива на ЈУНП “Маврово” се одржа средба со претставниците на месните…

Блиска средба на две деца со мечка во Охрид

  Преплашени до смрт, две деца на 13 односно 14 годишна возраст синоќа околу 20.30 минути…

На Шар Планина мечка скока во брза река за да спаси мече

  Кај село Бродец на Шар Планина мечка скока во река Пена за да го спаси…

LIFE Lynx проект за спасување на динарски и југоисточен алпски рис

  Македонското еколошко друштво (МЕД), кое има долгогодишно искуство со заштитата на балканскиот рис преку Програмата…

Свечено доделени Договорите за концесија на 32 ловишта

  Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски во придружба на раководителот на секторот за…

Нови 43 концесионери на дивеч во ловиштата

  Владата на РС Македонија го додели дивечот на користење по пат на концесија во 43…

Се продолжува ловната сезона за диви свињи

Според Законот за ловство, 31-ви јануари беше последниот ден за лов на дива свиња и требаше…

Лов на дива свиња

  Пред почетокот на главната ловната сезона за 2021/22 година пишував за групен лов на дива…

Јавен повик за давање на дивечот во 43 ловишта на концесија

  Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство објави Јавен повик за давање на дивечот на користење…

You cannot copy content of this page