Разно

Во несреќа при лов загина 25 годишен ловџија

Во Мариово се случи нов несреќен случај при лов, кој за жал заврши со фатални последици. Оваа несреќа беше кобна за дваесет и петгодишен прилепчанец кој им подлегнал на повредите…

Дивеч

Кинологија

Обука на кучиња гоничи

  Гоничите се најстара раса на ловечки кучиња од кои најверојатно настанале повеќето ловечки раси на кучиња. Воглавном секоја држава си има свои раси на гоничи, но кај сите нив…

Ловечки друштва

Здружение на ловци „Бел Камен“ од Виница

Ловството во С. Македонија има голема и богата традиција. Генерации на ловџии и ентузијасти работеле во унапредување на ловството, при што низ напорна работа стекнувале нови искуства и знаења кои…

Развој на ловството во Валандовско

  Според сеќавањето на некои постари ловци како и од понудените податоци, може да се констатира дека ловството во валандовскиот крај има долгогодишна традиција. Почетоците на овој рекреативен спорт датираат…

Click Here To Join Native Media

Балистика

Најпосакуваното оружје по избор на американските ловџии

Во овој текст се решивме да направиме една листа од најдобрите пушки за секаков тип на лов. Се разбира, класичната пушка со калибар 30-06, може да ви послужи за различни…

You cannot copy content of this page