Заштита на дивечот и птиците при косење

  Внимателно при косењето трева, можеби има дивеч   Тревата е живеалиште за различни видови диви…

Што е ловот и ловењето?

  Во оваа прилика нема да пишувам за ловството, туку ќе се задржам само на ловењето…

Влијание на ветерот врз дивите свињи

  Како и сите видови дивеч, дивите свињи се чувствителни на ветер, но не во тој…

Лов на дивокоза

  Дивокозата спаѓа во дивечот кој кај нас ретко се лови, бидејќи го има само на…

Лов на дивеч со претекнување

  Претекнувањето при гаѓање на дивеч во движење директно зависи од брзината на движење на тој…

Експанзијата на диви свињи закана за ловството

  Експанзијата на популацијата на диви свињи се заканува да блокира многу ловечки друштва   Појавата…

Совети и тактики за лов на патки и гуски

  Создавањето езерце на средина на поле или нива е многу тешка задача (ако закупецот дозволува),…

ИПА 2 проект за прекугранична соработка со Србија во ловството

  На крајот на август 2021 година беше потпишан проект за прекугранична соработка меѓу Македонија и…

Лов на дива свиња

Пред почетокот на ловната сезона за дива свиња, на младите ловци би им сугерирале, а искусните…

You cannot copy content of this page