Златан Ибрахимовиќ ќе го разива ловниот туризам

Покрај своите исклучителни фудбалски квалитети, Златан Ибрахимовиќ е познат и по својата страст кон ловот. Според медиумите, Златан има намера да го развива ловниот туризам, па за таа цел си купил ловиште во родната Шведска.

Златан Ибрахимовиќ благодарение на својата играчка кариера заработи многу пари, но при што стана „претприемач“ и низ годините инвестираше во повеќе сектори.

Последниот голема инвестиција која напаѓачот на Милан ја направи се однесува на купување шума во областа Åre во Шведска, во близина на границата со Норвешка. Газета дело Спорт известува дека Ибрахимовиќ за околу 1.000 хектари шума издвоил 3 милиони евра. Во таа област, играчот веќе поседува ексклузивна вила во близина на планината Коперхил.

Златан веќе има добиено дозволи за да може да развива лов и риболов, две од неговите страсти покрај возењето моторна санка.

Златан во Шведска има повеќе имоти. Една куќа се наоѓа на езерото Килапансјан, во планините Офердалсфјан, и главно таа се користи за лов на патувања. Минатата година тој купи уште еден во Тварадален. Наместо тоа, тој го продаде оној на морскиот брег во Малме и оној во архипелагот пред Стокхолм.

Златан Ибрахимовиќ е познат по својата ловџиска страст. Тој во 2018 година ја посети и нашата држава, при што беше на лов на диви свињи во штипско. Иако ловџиите по природа се срамежливи и не сакаат голем публицитет кога одат некаде на лов, сепак со во таа прилика голем дел од граѓаните на Штип ја искористија можноста да се сликаат со Ибрахимовиќ, па социјалните мрежи ја открија посетата на големиот фудбалер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page