Во Тирол паднал толку многу снег што ловџиите го спасувале дивечот

Во Тирол, Австрија паднал толку многу снег што ловџиите морале да го спасуваат дивеч што бил заглавен во дебелата снежна покривка. На некои места бела измерена снежна покривка дебело и до 2 метри.

Во Австрија со последните врнежи на снег на некои места паднал толку многу снег, што тоа предизвикало сериозни проблеми, не само за луѓето, туку и за животните. Од Тирол известуваат дека на некои места паднал снег до 2 метри, а ловџиите започнале да го спасуваат дивеч заглавен во снегот. Како што покажуваат фотографиите кои доаѓаат од оваа планинска австриска земја, на некои места на дивечот му била потребна човечка помош, бидејќи бил заробен во снегот и не можел да се движи поради дебелата снежна покривка.

На првата фотографија подолу, можеме да видиме срни кои се заглавени во длабокиот снег и не можат да се движат напред, а на фотографијата подолу, можеме да видиме како ловџија на рамената носи спасена срна. Друга фотографија покажува автомобил со дебела снежна покривка, така што е полесно да се замисли ситуацијата во која се нашло локалното население и дивечот.

ловџиите го спасувале дивечот

Поради големиот снег дивечот во Тирол заглавил во снегот

 

ловџиите го спасувале дивечот

Толку многу снег паднал во Тирол Австрија што ловците морале да го спасуваат дивеч

 

ловџиите го спасувале дивечот

Во Тирол на некои места паднале и до два метра снег

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page