Туристичкиот потенцијал на Осоговските Планини

  Осоговските Планини се втора по површина (1100 км кв.), а девета по височина (2252 м)…

Струмички водопади-Колешински водопад

  Македонија има неколку импресивни водопади кои привлекуваат со својата магија. Поголемиот дел од нив се…

10-те најубави врвови во Република Македонија

  Слободно може да се каже дека Република Македонија е планинска земја со околу 40 планини…

Лов во срцето на балканот

  Ова е статија објавена во популарното американско ловечко списание “Sports Afield“ од авторот Крег Бодингтон. Авторот…

Најубавите и најатрактивни делови во Македонија: селото Галичник

  Селото Галичник се наоѓа во западниот дел на Република Македонија, на југоисточните падини на планината…

Финансиски ефекти од ловниот туризам

  Несомнено дека ловниот туризам има голем финансиски потенцијал. Во Европа има околу 7,5 милиони регистрирани…

Ловџии од странство плаќаат по 17.000 евра за да отстрелаат елен во “Јасен“

  Ловџии од САД, Русија, Австралија, па дури и Нов зеланд плаќаат и по 17 илјади…

Ловниот туризам во Македонија

  Радува фактот што благодарение на креативноста, амбициозноста и енергијата кои денешните ловци и концесионери со…

Ловиштето Јасен на светската мапа на ловните туроператори

  Ловиштето Јасен е атрактивна и позната дестинација за ловџиите од САД и Русија, а последните…

You cannot copy content of this page