Ловот на фазани посебен предизвик за ловџиите

  Фазанот е алохтон вид на дивеч во нашата држава. Неговот населување во минатото било интензивно…

Овчарот и волкот

  Приказнава која ја најдов пред некое време  остави на мене многу силен впечаток. Не знам…

И волкот може да биде најдобар пријател на човекот

  Спореведените научни експерименти го поткрепуваат ставот дека волците имаат претходно постоечки капацитет за учење од…

Како џипот стана најдобар пријател на возење во природа

  Почетокот на производство на правите теренци може приближно да се смести во периодот на почетокот…

Лов во срцето на балканот

  Ова е статија објавена во популарното американско ловечко списание “Sports Afield“ од авторот Крег Бодингтон. Авторот…

Човекот одгледан од волци

  Маркос Родригез Пантоја живеел 12 години меѓу волци во планините на шпанската покраина Кордоба пред,…

Pадиоактивни диви свињи околу Фукушима

  Илјадници радиоактивни диви свињи прават штети околу Фукушима и никој не знае како да ги…

Ловџии од странство плаќаат по 17.000 евра за да отстрелаат елен во “Јасен“

  Ловџии од САД, Русија, Австралија, па дури и Нов зеланд плаќаат и по 17 илјади…

Кратовец со секира искасапил волк кој влегол во трлото

  Триесетгодишниот Љупчо Симонов од Кратово направил несекојдневен подвиг кога се соочил очи во очи со…

Ловочуварите на Ниџе фатиле Грци криволовци

  СВР Битола поднесе кривична пријава против грчките државјани П.Г.(54), Х.М.(48) и П.Г.(27), за сторени кривични…

Дивите свињи го рушат осигурителниот бизнис во Германија

  Која е врската помеѓу климата и финансиската страна на животот? Излегува дека се – дивите…

Ловиштето Јасен на светската мапа на ловните туроператори

  Ловиштето Јасен е атрактивна и позната дестинација за ловџиите од САД и Русија, а последните…

You cannot copy content of this page