Производство и ставање во промет на месо од дивеч

Производство и ставање во промет на месо од дивеч од страна на примарните производители и објектите…

Лековитост на месото од дивеч

  Дивечот се јадел во почетоците на цивилизацијата заедно со диво овошје и зеленчук. Дивечот поради…

Ловечка рагу супа со печурки

  Најубаво би било кога би имале срнетина или убаво парче плешка од елен, но и…

Купување и чување месо од дивеч

  Месото од дивеч, за ралика од другите видови на месо не може да се добие…

Чистење на дивечот

  За фазан: За месото од фазан да биде повкусно се препорачува фазанот после одстрел да…

Зајак во фолија

  Измијте го и исушете го месото па посолете го, додајте бибер истрлајте со ситно сецкан…

You cannot copy content of this page