Се продолжува ловната сезона за диви свињи

Според Законот за ловство, 31-ви јануари беше последниот ден за лов на дива свиња и требаше…

Лов на дива свиња

  Пред почетокот на главната ловната сезона за 2021/22 година пишував за групен лов на дива…

Избегнете ги проблемите на вашето куче со топлината

  Кога започнува сезоната на лов за полските еребици и ловен фазан, жештините се уште постојат,…

Што е ловот и ловењето?

  Во оваа прилика нема да пишувам за ловството, туку ќе се задржам само на ловењето…

Лов на дивокоза

  Дивокозата спаѓа во дивечот кој кај нас ретко се лови, бидејќи го има само на…

Совети и тактики за лов на патки и гуски

  Создавањето езерце на средина на поле или нива е многу тешка задача (ако закупецот дозволува),…

Лов на дива свиња

Пред почетокот на ловната сезона за дива свиња, на младите ловци би им сугерирале, а искусните…

Соколарството хоби на богаташи

  Ловот со птици грабливки се претпоставува дека потекнува од номадските народи на Азијатските рамници. Номадите…

Што е ловот денес?

  Ловот во денешно време е спорт, рекреација, хоби и забава, но и вид на стопанисување…

You cannot copy content of this page