Ловџија зacтpeлал човек при лов на диви свињи

Како резултат на недоволно превземени мерки за заштита и безбедност при лов, за жал несреќи со…

Постапка за обесштетување доколку се случи сообраќајка со дивеч

  Дали знаете која е постапката за обесштетување доколку се случи сообраќајка со диво животно? Возачите,…

Дива свиња уби неготински ловџија

Дека ловот на диви свињи исклучително опасен, најнов доказ е несреќата при лов што се случи…

Ловочуварите на Ниџе фатиле Грци криволовци

  СВР Битола поднесе кривична пријава против грчките државјани П.Г.(54), Х.М.(48) и П.Г.(27), за сторени кривични…

Поради одбиена сачма од камен за малку ќе останел без око

  Ловечка несреќа која се случила ден пред новогодишната прослава, во утринските часови во близина на…

Ловџија се самозастрелал од невнимание

  Кај месноста “Ореов Дол“ меѓу селата Вепрчани и Дуње во Прилеп, педесет и двегодишниот Ж.В.…

Нелегално ловен дивеч пронајден во возило на ЈП “Македонски шуми“

  Полицијата и инспекторите за лов во возило Лада нива сопственост на ЈП “Македонски шуми“ и…

You cannot copy content of this page