Најпосакуваното оружје по избор на американските ловџии

Во овој текст се решивме да направиме една листа од најдобрите пушки за секаков тип на лов. Се разбира, класичната пушка со калибар 30-06, може да ви послужи за различни видови на лов на елени, но секогаш е полесно да ја завршите работата со вистинската алатка. Понекогаш значи да се има дополнителна прецизна пушка за далечни удари, а понекогаш е потребно да има мала тежина за планински вознемирувања. Без разлика на тоа каков вид на лов правите, оваа листа ќе ја најде совршената опција!

 

Remington Sendero SF II

Remington Sendero SF II

Со сатеска и дебела цевка која е долга 66 сантиметри, Sendero е дизајнирана да ги привлече максималните брзини на калибар за прецизни удари на долги растојанија. Пушката е тешка, со оптички поглед до 5 килограми, но ако вашиот лов нема премногу одење или не ви пречи тежината, овој модел е идеален. Отпорниот HS Precision кундак помага во прецизноста. Remington Sendero SF II е моментално достапен во 7mm Rem. Mag., .300 Win. Mag., i.300 Rem. Ultramag.

 

Marlin 336C

Marlin 336C

Овие пушки опстојуваат до ден денес, пред се поради разноврсноста и рамнотежата помеѓу преносливоста, рамнотежата, леснотијата на ракување и огнената моќ. Калибарот 30-30 Winchesterje одсекогаш бил одличен за лов на дивеч, што значи дека нема да згрешите. Во комбинација со оптика со помало зголемување, овој модел е идеален за лов во густи шуми и горски шишиња.

 

Sako Finnlight

Sako Finnlight

Sako Finnlight ја освои наградата Outdoor Life поради својата прецизност и сигурност, што не е случај со тенки пушки со мала тежина. Малата тежина на пушката често знае да и смета на прецизноста, но тоа не е случај со оваа пушка која тежи 2,7 килограми. Со овој модел може да пукате со бесконечност, а прецизноста ќе остане на ниво. Sako Finnlight е достапна во различни калибри: 260 Rem., .270 WSM, 6.5×55 SE, 7mm Rem. Mag.

 

Weatherby Vanguard Series 2

Weatherby Vanguard Series 2

Овој модел е непобедлив кога гледаме на цена, прецизност, ракување и квалитет на изработка. Промените кои Weatherby ги донесе во втората серија се подобро активирање, кундак и кочница со 3 позиции. Пушката која беше добра, денеска важи за одлична. Vanguard го има во различни конфигурации и калибри, но ако барате едноставна пушка, погледнете ја Stainless Synthetic.

 

H&R Handi Rifle

H&R Handi Rifle 

Станува збор за модел на пушка кој важи за еден од основните. Тие се одлични за младите ловџии и за неговото прво ловечко искуство. Начинот на кој Handi пушката функционира, не може да биде поедноставен. Пушката се отвара со запленец, и кога ловецот е подготвен за лов, во лулката се става куршум и тоа е тоа. Овие пушки имаат добро чкрапало и се многу прецизни. Пушките со една цевка се посебни затоа што еден куршум дава повеќе напор додека се насочува. Оваа пушка е достапна во повеќе калибри како што се: 44 Magnum,223 Remingron и 243 Winchester.

 

Savage M220 Stainless Camo

Savage M220 Stainless Camo

Оваа шушка се карактеризира со цеви кои што даваат огромна прецизност, па поради тоа во Америка, постојат голем број на ловџии, кои би ја одбрале оваа пушка. Се што произведува оваа компанија е прецизно, па истото важи и за M220, опремено со AccuTrigger чкрапало. Овој модел е во калибар 20, неговата предност е многу помалиот удар на калибарот 12.

 

Nosler M48 Patriot

Nosler M48 Patriot

Новиот калибар 26 Nosler е за ловџиите кои сакаат дивеч од средна големина и на отворени локации. Тешката муниција на Nosler од 9,1 грама тешка кугла, обезбедува брзина од 1000 метри во секунда. За голем трансфер на енергија на големи растојанија, тешко е да се побара нешто подобро. Секоја компонента е од највисок квалитет и е видливо за тоа дека е направена од ловци. Овој модел на пушка без изненадување доби награда на Outdoor Life, за најдобра пушка за 2014 година.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page