Јавен повик за давање под концесија на 39 ловишта

  Пред 10 дена е објавен повикот за давање под концесија на 39 ловиштата во ловните…

Ловиштето Јасен на светската мапа на ловните туроператори

  Ловиштето Јасен е атрактивна и позната дестинација за ловџиите од САД и Русија, а последните…

Вепар заразил 15 луѓе со трихинелоза во Бугарија

  Со серија написи за билеститен а дивечот, на нашите ловци сакам да им ја потенцирам…

Пролетта во јануари ги прелажало и разбудило мечките

  Невообичаеното топло, речиси пролетно време во јануари, во Словачка и Полска ги разбудило мечките од…

Поради одбиена сачма од камен за малку ќе останел без око

  Ловечка несреќа која се случила ден пред новогодишната прослава, во утринските часови во близина на…

Ловџија се самозастрелал од невнимание

  Кај месноста “Ореов Дол“ меѓу селата Вепрчани и Дуње во Прилеп, педесет и двегодишниот Ж.В.…

You cannot copy content of this page