Животните на зима

Во декември, зимата доаѓа на Северната Хемисфера. Деновите стануваат пократки, температурите паѓаат, пределите се покриени со…

Ставаат примки за дивеч, се фаќаат и луѓе

  Несовесни граѓани поставуваат примки за да фатат дивеч во Тиквешко, но на нив се фаќаат…

Како џипот стана најдобар пријател на возење во природа

  Почетокот на производство на правите теренци може приближно да се смести во периодот на почетокот…

Лов во срцето на балканот

  Ова е статија објавена во популарното американско ловечко списание “Sports Afield“ од авторот Крег Бодингтон. Авторот…

Да нема продолжување на ловната сезона по 31. јануари

  Ловечката Федерација на Македонија Ве информираме дека според Законот за Ловство ловната сезона за лов…

Делчевските ловџии уловија „капиталец“ тежок 155 килограми

  Неделниот ден кој е омилен за оние кои се занимаваат со лов, на делчевските ловџии…

Министерот Димковски најави мерки за поддршка на ловството

  – Со новиот Закон за ловство којшто веќе го подготвува работната група од Министерството за…

Се укинува електронскиот начин на полагање на ловечкиот испит

  На седница на Владата  попладнево поминаа измените на Законот за ловство и на Законот за…

Се поедноставува полагањето ловечки испит

  На  стартот на ловната сезона и на средбата со пехчевските ловџии, Николовски истакна дека усвојувањето…

Ловечката пушка на Чаушеску продадена за 32.500 евра

  Најдрагоценото огнено оружје на романскиот лидер Николае Чаушеску, ловечката пушка „Холанд и Холанд” е продадена на…

Pадиоактивни диви свињи околу Фукушима

  Илјадници радиоактивни диви свињи прават штети околу Фукушима и никој не знае како да ги…

Богата сезона за кичевските ловџии

  Иако оваа зима беше исклучително топла и сиромашна со снег, сепак тоа не беше голема…

You cannot copy content of this page