Нови 39 ловишта ќе се даваат под концесија

  Со одлука на Владата на Ребублика Македонија, 39 ловишта во нашата земја ќе бидат доделени…

Ловочуварите на Ниџе фатиле Грци криволовци

СВР Битола поднесе кривична пријава против грчките државјани П.Г.(54), Х.М.(48) и П.Г.(27), за сторени кривични дела…

Крај на ловната сезона 2013 за крупниот дивеч

  Викендов што помина, во отворените ловишта од нашата држава беше последниот за лов на повеќе…

Дивите свињи го рушат осигурителниот бизнис во Германија

  Која е врската помеѓу климата и финансиската страна на животот? Излегува дека се – дивите…

Ловниот туризам во Македонија

  Радува фактот што благодарение на креативноста, амбициозноста и енергијата кои денешните ловци и концесионери со…

Топ 5 оградени ловишта во Македонија

  Во последниве години има голема експанзија на изградба на оградени ловишта во нашата држава. Не…

Краток осврт на ловството во Македонија

  При доделувањето на концесиите во изминативе 6 години се направија некои значајни и суштински измени…

Струмичани тргнале по лисици, застрелале волк

  Ловџии од ловното друштво “Скоруш” од селото Куклиш по препорака на Министерството за земјоделство тргнале…

Во штипското село Чардаклија отсрелан волк тежок 70 килограми

  Сточарот Иле Мушев од штипското село Чардаклија утринава во неговото трло на дело го фатил…

Свиња, зајак и куче предизвикаа сообраќајки

  Три сообраќајки, во кои автомобили удриле во животни, се случиле завчера на ав­то­па­тот Тетово –…

Нелегално ловен дивеч пронајден во возило на ЈП “Македонски шуми“

  Полицијата и инспекторите за лов во возило Лада нива сопственост на ЈП “Македонски шуми“ и…

Масовно труење на Козјак Планина

Веста за отруени ловечки кучиња и птици во реонот на Трибор во Ловиштето „Рожден“ првично ја…

You cannot copy content of this page