Топ 5 оградени ловишта во Македонија

  Во последниве години има голема експанзија на изградба на оградени ловишта во нашата држава. Не…

Краток осврт на ловството во Македонија

  При доделувањето на концесиите во изминативе 6 години се направија некои значајни и суштински измени…

Струмичани тргнале по лисици, застрелале волк

  Ловџии од ловното друштво “Скоруш” од селото Куклиш по препорака на Министерството за земјоделство тргнале…

Начин на одржување и полагање на ловечкиот испит

  Неодамна во Службен весник излегоа измените и дополнувањата на Законот за ловството со кои се…

Во штипското село Чардаклија отсрелан волк тежок 70 килограми

  Сточарот Иле Мушев од штипското село Чардаклија утринава во неговото трло на дело го фатил…

Свиња, зајак и куче предизвикаа сообраќајки

  Три сообраќајки, во кои автомобили удриле во животни, се случиле завчера на ав­то­па­тот Тетово –…

Нелегално ловен дивеч пронајден во возило на ЈП “Македонски шуми“

  Полицијата и инспекторите за лов во возило Лада нива сопственост на ЈП “Македонски шуми“ и…

Масовно труење на Козјак Планина

  Веста за отруени ловечки кучиња и птици во реонот на Трибор во Ловиштето „Рожден“ првично…

You cannot copy content of this page