Повлечена забраната за ловење на диви птици

Убава вест пристигна од Министерствто за земјоделство, шумарство и водостопанство, за повлекување на Забраната за ловење…

Дивечот се почесто пустоши по земјоделските посеви во Република Македонија

Во последниот период се почесто земјоделците од сите краеви на Македонија алармираат и се жалат на…

Ограден простор за одгледување на дивеч во ловиштето, да или не ?

Во последниве 10-ина години во нашата држава има експанзија на изградба на оградени простори за интензивно…

Здружение Ловечко друштво “Руен“ од Велес

  Здружението ловечко друштво (ЗЛД) ,,РУЕН,,- Велес е едно од ретките друштва во Република Македонија за…

Ловечка Федерација на Македонија, што беше тоа ???

За жал сведоци сме дека во последниов период имаме големо влошување со состојбите во ловството, поради…

You cannot copy content of this page